torsdag 17. februar 2011

Oppsummering av prosjekt "Skinnvotten"


Det hele startet med at 3-åringene hadde eventyret om Skinnvotten før jul. Dette er et ukrainsk folkeeventyr, gjenfortalt av Alf Prøysen. Handlingen i eventyret kan leses HER.
2-åringene i Myrertoppen holdt på med eventyret i hele januar. Vi hadde miniteater i samlingen hver dag. Rekvisittene hjelper barna til å forstå innholdet i eventyret og er en glimrende måte å stimulere små barn språklig. Ved at vi gjentar eventyret hver dag, får de ord og begreper godt innarbeidet.

En dag laget vi et stort VEGGMALERI. Vi visste ikke at dette skulle bli en eventyrskog til å begynne med, men etter hvert begynte idéene å ta form. Og RESULTATET ble bra.

I den siste linken står det også hvilke sanger vi brukte. Vi sang underveis i eventyret. En skulle tro at det ville være distraherende for eventyret, men det er ikke vårt inntrykk. Barna elsket å synge om hvert dyr når de kom tuslende gjennom skogen. Det var ikke snakk om å prøve å hoppe over sangene.

Vi lot også barna DRAMATISERE eventyret.

Og det dukket noe uventet opp en MÅNE i eventyrskogen.

Dette har vært et givende prosjekt med kulturformidling, språktrening, sangglede, dramatisering, kunst, inkludering, samarbeid og mye glede :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails